Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Eya Laatar

Junior Data Engineer


Wat is - in je eigen woorden - jouw rol bij RetailSonar?

Ik speel een sleutelrol bij het beschikbaar en waardevol maken van retailinformatie voor het RetailSonar-team. Ik ontwikkel en beheer end-to-end ETL-pipelines, van ontwerp tot implementatie, waarbij ik focus op het structureren en voorbereiden van retaildata om ervoor te zorgen dat deze toegankelijk en bruikbaar is voor onze consultants. Daarnaast zorg ik voor robuuste pipelines om de betrouwbaarheid van gegevens te waarborgen.

Wat deed je voordat je bij RetailSonar werkte?

Ik heb mijn studie computerwetenschappen afgerond. Dit heeft me de kennis en vaardigheden gegeven die nodig zijn om de complexe uitdagingen van gegevensbeheer aan te pakken.

Hoe ben je bij RetailSonar terechtgekomen?

Zeer toevallig! Ik kwam een vacature tegen op LinkedIn. Ik werd meteen aangetrokken door de diversiteit van taken en de kans om in de dynamische retailsector te werken. De bedrijfscultuur en de functie sloten perfect aan bij mijn professionele ambities.

Eerste indruk van ons bedrijf?

Zéér positief! Vanaf het begin voelde ik een gevoel van comfort en verbondenheid. Wat vooral opviel, was de vriendelijkheid van mijn collega's, zelfs als enige vrouw in een team van mannelijke data engineers (lacht). Ik ben hartelijk verwelkomd, wordt goed begeleid en krijg uitstekende ondersteuning en training.

Wat zie je als de grootste uitdaging in je werk?

Pipelines vanaf nul opbouwen en nieuwe technologieën verkennen. Elk nieuw project is een kans om te leren, mezelf te overtreffen en mijn vaardigheden te verfijnen. Dit voortdurende proces van aanpassing en persoonlijke verbetering maakt elke dag een stimulerend avontuur!

Hoe zou je jezelf in enkele woorden omschrijven?

Een levendig, warm en zorgzaam persoon met een artistieke touch.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik breng graag quality time door met mijn dierbaren, of het nu gaat om samen eten, thee drinken terwijl ik geniet van een zonsondergang in Sidi Bou Said (mijn guilty pleasure!), picknicken of kamperen. Mijn hobby’s zijn onder andere reizen, theater, schilderen, keramiek en taarten bakken. Ik geniet ervan dingen met mijn handen te creëren.

Wat eet je het liefst?

Mijn favoriete gerecht is de overheerlijke couscous van mijn oma. Dit gerecht brengt me meteen terug naar mijn kindertijd.

Je favoriete reisbestemming?

Portugal, een waar openluchtmuseum! Elk hoekje van het land ademt geschiedenis, met zijn geplaveide straten, majestueuze kastelen en pittoreske stranden.

Iets anders grappigs om over jou te weten?

Als kind was ik ervan overtuigd dat ik een carrière in de muziek zou hebben en een ster zou worden. Ik droomde ervan deel te nemen aan The Voice of "Nouvelle star", ondanks dat mijn zangstem maar als een krijtje op een schoolbord klonk dan als een dat van een'superster'! (lacht).


Sam Pauwels

Junior Consultant


Wat is - in je eigen woorden - jouw rol bij RetailSonar?

Als consultant configureer ik applicaties naar behoefte van onze klanten. Omdat ik vaak tests voorbereid om de beste locaties ("hotspots") te vinden uit duizenden mogelijke locaties, begonnen mijn collega's me "de Batch Boy" te noemen (lacht).

Wat deed je voordat je bij RetailSonar werkte?

Mijn uiterste best in verschillende jobs.

Hoe ben je bij RetailSonar terechtgekomen?

Ik studeerde samen met de broer van onze Company Trainer Frances Tavernier, toen hij de naam RetailSonar liet vallen tijdens een project. Ik was onder de indruk van wat hij over het bedrijf vertelde, waarop ik solliciteerde.

Eerste indruk van ons bedrijf?

Vooral de eerlijkheid en het teamwork vallen op. Het is een geweldige omgeving waar deel uitmaken van het team minder voelt als werk en meer als een epische queeste, minus de draken (tenzij je Excel-spreadsheets beschouwt als mythische wezens).

Wat zie je als de grootste uitdaging in je werk?

Deadlines beheren, multitasken en het juiste evenwicht vinden tussen werk en privé. Het houdt de dingen spannend! (lacht)

Hoe zou je jezelf in enkele woorden omschrijven?

Enthousiast, creatief en een tikkeltje onzeker. That’s the Sam-mix.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben een allrounder - klimmen, hardlopen, voetbal, badminton, volleybal, koken, bakken, naaien, scouting, lezen en (bord)spellen. Oh, en escaperooms!

Wat eet je het liefst?

Durum kip - alle groenten + frietjes - looksaus/samurai - €8,50. Ook, Pizza-Pitta-Snack Yavuz.

Je favoriete reisbestemming?

Overal met mijn vriendin is geweldig, maar als ik moet kiezen: Thailand.

Iets anders grappigs om over jou te weten?

Nou, ik heb een 100% (3 op de 3 keer) slaagpercentage als het gaat om flauwvallen wanneer een dokter bloed afneemt. Het is mijn unieke talent, denk ik! (lacht)


Antony Marsal

Consultant


Wat is - in je eigen woorden - jouw rol bij RetailSonar?

Ik crunch de data om de meest efficiënte tools te configureren voor onze klanten. Ik optimaliseer het gebruik van onze tools zodat ze zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeften van onze klanten.

Wat deed je voordat je bij RetailSonar werkte?

Ik werkte 3 jaar bij het Ministerie van Milieu aan ruimtelijke ontwikkeling. Later, als geomarketinganalist bij Biocoop (een Franse biologische supermarktketen), ontdekte ik mijn passie voor het boeiende veld van geomarketing.

Hoe ben je bij RetailSonar terechtgekomen?

Ik wilde mijn focus in geomarketing verschuiven naar software en tools én met veel verschillende organisaties in contact komen. RetailSonar bood de perfecte mix.

Eerste indruk van ons bedrijf?

Het bedrijf heeft een fantastische energieke sfeer. De collega’s zijn heel open en doen hun best om ervoor te zorgen dat iedereen zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Wat zie je als de grootste uitdaging in je werk?

De kunst beheersen van het configureren van voorspellende modellen voor elke klant is een nieuwe uitdaging, vooral omdat het voor mij een nieuw aspect is. 

Heb je een specifieke band met of liefde voor retail?

Absoluut! In de tijd dat ik voor een retailer werkte, heb ik de passie en oprechtheid gezien waarmee zij de consument proberen te beïnvloeden en verleiden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik speel tennis, bezoek graag een bioscoop, theater of museum en drink graag een paar drankjes met vrienden - soms combineer ik alle drie de activiteiten op één avond!

Je favoriete reisbestemming(en)?

De reis naar Noorwegen die ik 2 jaar geleden maakte, was onvergetelijk.


Rick Pieters

Data scraping


Wat is - in je eigen woorden - jouw rol bij RetailSonar?

Een verzamelaar van adressen, iemand die de kwaliteit waarborgt dankzij grondige controles.

Wat deed je voordat je bij RetailSonar werkte?

Voor RetailSonar wijdde ik mijn tijd voornamelijk aan studeren en jongleren tussen verschillende studentenjobs.

Hoe ben je bij RetailSonar terechtgekomen?

Ik kreeg hier een studentenbaan dankzij onze Financial Maestro Jeroen Vandenberghe, die me op deze kans wees.

Eerste indruk van ons bedrijf?

Mijn eerste indruk is dat het een cool team is. Iedereen lijkt op dezelfde golflengte te zitten, wat zorgt voor een positieve werksfeer.

Wat zie je als de grootste (positieve) uitdaging in je werk?

De grootste positieve uitdaging voor mij is webscraping, een programmeergebied met veel nieuwe mogelijkheden om te verkennen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Een mix van bar bezoeken en tv-serie-marathons is voor mij het perfecte recept om te ontspannen en op te laden!

Wat eet je het liefst?

Belgische (niet Franse!) friet met frikandellen natuurlijk!


Tibo Quintens

Junior Infrastructure Engineer


Wat is - in je eigen woorden - jouw rol bij RetailSonar?

Ik maak deel uit van het internationale ontwikkelingsteam. Ik train mijn programmeer spieren door Python-scripts te schrijven voor het verbeteren van onze infrastructuur.

Voordat je bij RetailSonar kwam, was je student. Kun je ons wat vertellen over je reis en hoe je hier bent beland?

Ik ontdekte RetailSonar via een uitzendbureau en startte met een stage van 3 maanden. De warme, gastvrije sfeer en waardevolle leerervaringen zorgden ervoor dat ik besloot te blijven.

Eerste indruk van ons bedrijf?

Mijn eerste indruk was buitengewoon positief. De collega’s zijn ongelooflijk fijn om mee samen te werken. Iedereen staat altijd klaar om te helpen.

Wat zie je als de grootste uitdaging in je werk?

Navigeren door de verschillende technologieën en het grotere plaatje begrijpen. Dit continue leerproces houdt mij scherp! 

Hoe zou je jezelf in enkele woorden omschrijven?

Ik ben toegewijd, een probleemoplosser en een professionele button smasher als het gaat om programmeer uitdagingen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben een fervent gamer, vooral van first-person shooters, en breng graag tijd door met vrienden.

Wat eet je het liefst?

Ik ben schaamteloos toegewijd aan de Italiaanse keuken, vooral aan het dynamische duo pizza & pasta!

Waarvoor kunnen we je wakker maken?

Ik koester mijn slaap! Er is echt niets dat mij kan overtuigen om wakker te worden.


Bleiben Sie informiert! Abonnieren Sie unseren monatlichen Newsletter.

meer blogs lezen

Lees meer

Slim (inter)nationaal groeien? Dat doe je samen met RetailSonar!

Bij RetailSonar zijn we trots op onze rol als marktleider in locatiestrategie. We helpen retailers met optimale locatiebeslissingen dankzij de combinatie van actuele retaildata en AI-gedreven omzetprognoses: waar open, verhuis of sluit je het best, en welke acties neem je om elk van je vestigingen maximaal te laten presteren? Maar wat ons echt onderscheidt, is onze toewijding om met onze klanten mee te groeien, waar hun reis ook start en naartoe gaat.

TRENDRAPPORT: Retail 2024 | Hoe en waarom retailers hun bestaande winkelnetwerken optimaliseren

In dit trendrapport brengen we het veranderend gedrag van klant én retailers in kaart. We analyseren fysieke en online winkelprestaties, onthullen welke strategische keuzes retailers maakten en kijken ook vooruit. Hoe verhoog jij het succes van je retail netwerk in 2024?

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Over RetailSonar