Location Talking Points #2 | Wat kan jij leren van Primark, Taco Bell, Bristol & Action?

Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende locatiestrategieën uit binnen- en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof netwerk! In deze video: de locatiestrategieën van Primark, Taco Bell, Bristol en Action.


Primark: 40% omzetverlies in 6 maanden tijd

In tegenstelling tot veel concurrenten in de modesector heeft Primark geen webshop. Dankzij de vele winkelsluitingen zag de retailer haar omzet dan ook met 40% dalen gedurende de laatste 6 maanden. Andere retailers hielden de financiële status van Primark goed in de gaten. Primark is voor velen namelijk een sterke traffic builder.

Maar er is ook goed nieuws: de heropening van de Primark winkels in Engeland leidde tot recordomzetten. Meer dan de helft van de winkels verkocht meer dan ooit tevoren. Ook in Nederland en België waren lange wachtrijen te zien. Primark is daarmee één van de belangrijkste symbolen van het herstel van de retailsector.

Waarom zijn perfecte buren zo belangrijk voor het succes van jouw winkels? Ontdek het in onze blogpost! 



Taco Bell: optimale convenience met fast-food 

Een naadloze winkelervaring is belangrijker dan ooit tevoren. De Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell besloot om convenience naar het volgende niveau te tillen. Op Times Square opende de keten een volledig digitaal restaurant. Je krijgt je fastfood er letterlijk zo fast mogelijk: je kunt er online bestellen en er zijn speciale pick-up cabines om je bestelling op te halen.

Een nieuwe stap richting optimale convenience of een brug te ver? De tijd zal het ons leren!

Convience maakt het verschil! Lees er meer over in ons “Trendrapport Retail 2021”.


Bristol: 10 extra winkelsluitingen

De Nederlandse retailer Bristol blijft haar winkelnetwerk optimaliseren. Onderdeel daarvan is de sluiting van 10 extra winkels waarvan de omzet achterblijft. Het is een noodzakelijke maatregel volgens CEO Elise Vanoudenhove. Tijdens de lockdown halveerde de omzet van Bristol.

Overweeg je winkels te sluiten? Download dan onze whitepaper “Minder locaties, meer omzet”.

We begeleiden je stap voor stap in het sluiten van winkels zonder klanten te verliezen Het eindresultaat? Een slimme optimalisatie van je bestaande retailnetwerk.



Action goes Italy

Non-food discounter Action windt geen doekjes om haar ambitieuze groeiplannen. De keten heeft onlangs voet aan wal gezet in Italië. De eerste winkels openden in Milaan en Turijn, later dit jaar komen daar nog enkele winkels bij.

Action blijft een van de snelstgroeiende Europese retailers. Afgelopen jaar spraken we hen over hun locatiestrategie en besluitvormingsproces. 

Nieuwsgierig? Lees hier het volledige interview met Action!



Onze vlog elke maand in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Waarom openen succesvolle retailers steeds meer kleinere winkellocaties?

Steeds meer grote retailers én puur online retailers openen in het stadscentrum vaak kleine winkelformules. Wat zit er achter deze strategie en wat kan jij eruit leren op vlak van efficiëntie, nabijheid en het effect op online sales?

Over RetailSonar