Maak kennis met onze 3 nieuwe collega's!

RetailSonar groeide ook in coronatijd gestaag door. We verwelkomden 3 nieuwe collega's. Hoog tijd voor een interview met Emily, Wim en Carla!

Emily Ongenaert

Junior Digital Marketeer
Bij Retailsonar sinds: november 2020



Dit is jouw allereerste job, waarom koos je voor RetailSonar?
Ik vond RetailSonar zeer innovatief. In alles merk ik de ambitie om te groeien en met nieuwe technologieën te werken. Op marketing ben ik eigenlijk pas recent gekomen. Voordat ik deze studie koos, heb ik 2,5 jaar webdevelopment gestudeerd. Ik vond dat zeer leuk om te doen, maar voelde niet de passie die mijn klasgenoten hadden. De analytische kant van marketing vind ik zeer interessant: het visualiseren en meten van zaken, om ze vervolgens te optimaliseren.

Komt die passie ook in je privéleven terug?
Ja, ik vind het leuk om de dingen die ik doe te visualiseren en te ordenen. Ik heb Excel lijsten staan voor heel veel zaken in mijn privéleven (lacht). Ik heb bijvoorbeeld een lijst met de locatie en datum van alle concerten en bands die ik bezocht heb. En dat zijn er nogal wat: vóór corona bezocht ik elk jaar zo’n 50 concerten en festivals.

Muziek speelt een belangrijke rol in jouw leven, heb je favorieten?
Ik luister meestal naar rockmuziek. Mijn favoriete bands wisselen letterlijk elke week, maar de doorlopende en meer gekende zijn toch wel Arctic Monkeys en Royal Blood.

Je hebt ook een eigen muziekwebsite, ben je daar actief mee bezig?
Klopt, samen met mijn vriend zette ik de website Newblare op. Elke week maken we een playlist met nieuwe uitgekomen rockmuziek. We reviewen nieuwe albums of nummers en delen concert-ervaringen. Ook hebben we een guestblogger die regelmatig artiesten interviewt. Het is vooral een hobby, veel fans hebben we niet. We laten het vooral gebeuren, ik doe er niet veel marketing op (lacht).

Waar ben je nog meer mee bezig als je niet op kantoor bent?
Naast muziek, yoga, eten en drinken met vrienden, speel ik supergraag gezelschapsspelletjes! Mijn favorieten zijn Wingspan, 7 Wonders Duel, Azul en Patchwork. Ik speel ook online spelletjes, nu bijvoorbeeld Zelda Breath of the Wild. En met mijn abonnementen op Disney+, Netflix en Streamz weet ik altijd wel wat te kijken (lacht).


Wim Provoost

Product Manager
Bij Retailsonar sinds: oktober 2019



Jij startte in een compleet nieuwe rol 2 jaar geleden, hoe vond je dat?
Ik startte in een bijzonder hectische periode, toen RetailSonar overschakelde naar een compleet nieuw platform. We moesten alle zeilen bijzetten. Inmiddels kunnen we ook op langere termijn bepalen wat we gaan ontwikkelen. En met onze Europese groeiambities wordt die blik steeds breder.

Productmanager zijn in een bedrijf dat zo hard groeit, dat klinkt uitdagend?
Inderdaad! RetailSonar is zeer vooruitstrevend. Ons klantportfolio wordt steeds groter. Het is mijn uitdaging om ons platform zodanig door te ontwikkelen dat zoveel mogelijk klanten zich gehoord voelen. De vraagstukken van een bank zijn compleet anders dan die van een grote supermarktketen. Ik ben de spil tussen onze klanten, developers en interne stakeholders.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik ben fervent loper, liefst lange afstanden, marathons, door de heuvels, in de bossen, trailrunnen: alles wat niet op asfalt is. Het liefst doe ik dat samen met andere mensen en ontdek ik steeds weer nieuwe paadjes.

Wat wilde je als kind worden?
Dierenarts. Maar ik heb een panische angst voor slangen. Ik kan niet in eenzelfde kamer zijn met een slang (lacht).

Wat is jouw slechtste eigenschap?
“Ik kan absoluut niet tegen mijn verlies. Ik speel veel spelletjes, daarbij doe ik alles om te winnen. Ik zou zeuren om te winnen zelfs. En als ik niet kan winnen, dan ben ik echt niet aangenaam. Ik haat kansspelletjes waarbij je moet dobbelen.”

Grootste hobby’s?
Ik ga graag wandelen met onze honden (2 Turkse herders). En ik speel op regenachtige dagen graag spelletjes met de kindjes. We spelen onder andere Kolonisten, Carcassonne, de Kwakzalvers van Kakelenburg, Ticket to Ride, Betoverde Doolhof, Uno en Azul. Ik ben ook een groot lego-fan, waarbij ik graag volgens plan iets bouw. De coronatijd hebben we gebruikt om alle 25.000 legoblokjes op soort te sorteren.


Carla Praet

Office Manager
Bij Retailsonar sinds: maart 2020



Jij startte op de allereerste lockdown-dag, 16 maart 2020, hoe ging dat?
Die eerste weken waren heel erg raar. Het kantoor was uitgestorven tijdens mijn inwerkperiode. Vrijwel alle collega’s werkten toen vanuit huis. Pas in juni zag ik meer collega’s, toen er wat versoepelingen kwamen.

Jij hebt al heel wat bedrijven gezien, waarom koos je juist voor RetailSonar?
Ik ben via een ex-collega en een externe HR-consultant bij RetailSonar terecht gekomen. Zij wezen mij op de Office Manager vacature bij RetailSonar. Het bleek inderdaad een perfecte match!

Van alle bedrijven waar ik tot nu toe werkte vind ik dit toch wel het leukste. Geomarketing is super interessant en leerrijk. Daarnaast is iedereen is zeer respectvol naar elkaar toe, zeer voorkomend, behulpzaam en gemotiveerd. Je merkt dat iedereen aan hetzelfde doel werkt.

Wat is jouw mooiste RetailSonar moment tot nu toe?
Onze team-BBQ vorige maand op een prachtige locatie bij een collega in de Vlaamse Ardennen. Ik heb ervan genoten om na 9 maanden iedereen weer eens samen te zien. De team-events zijn unieke momenten.

Waar geniet jij het meest van in jouw werk?
Als alles als een vlotlopend machientje draait: facturen die op tijd verstuurd en betaald worden. Ik kan er echt van genieten als we weinig openstaande facturen hebben, en als er geld binnenkomt!

Hoe ziet jouw favoriete vakantie eruit?
Rusten, lekker eten, dingetjes gaan bezoeken ... een super actieve vakantie hoeft niet voor mij, ik zoek graag de rust na een jaar hard werken. Ik ga het liefst naar het zuiden, naar de zon. Griekenland vind ik qua sfeer het leukst, gevolgd door Italië.

Tot slot nog een culinair dilemma. Nooit meer pizza of nooit meer frietjes eten?
Nooit meer frietjes! Ik eet toch liever pizza. Alle soorten, maar geen ananas!! Niet dat ik het niet lust, maar dat vind ik niet echt Italiaans.


Blijf op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

meer blogs lezen

Lees meer

TRENDRAPPORT: Retail 2024 | Hoe en waarom retailers hun bestaande winkelnetwerken optimaliseren

In dit trendrapport brengen we het veranderend gedrag van klant én retailers in kaart. We analyseren fysieke en online winkelprestaties, onthullen welke strategische keuzes retailers maakten en kijken ook vooruit. Hoe verhoog jij het succes van je retail netwerk in 2024?

Klanten geven RetailSonar tevredenheidsscore van 9,2

Sinds 2019 vragen we bij RetailSonar jaarlijks hoe tevreden onze klanten zijn. Daarvoor maken we gebruik van de NPS-score of Net Promoter Score: een gerenommeerde tool die een helder beeld schetst van de algemene klantervaring en klantloyaliteit. Uit de laatste bevragingen in 2023 blijkt dat de NPS-score van RetailSonar elk jaar blijft toenemen.

Vers bloed! Maak kennis met Eya, Sam, Antony, Tibo en Rick

Een sterke Europese scale-up zoals RetailSonar kan niet zo snel groeien zonder een regelmatige instroom van nieuwe collega’s! Een aantal dingen hebben zij gemeen. Ze hebben een zwak voor data. Als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen, stappen ze niet voorzichtig het water in, maar duiken ze er meteen in! En dan hebben we ook nog hun merkwaardige hobby's... Maak kennis met Sam, Antony, Eya, Tibo en Rick!

Over RetailSonar